Teo Andrić:

Umirovljenicima 500 kuna, a obiteljima s više djece 3000

'02.05.2013., Dubrovnik - Teo Andric, HDZ-ov kandidat za gradonacelnika grada Dubrovnika na lokalnim izborima 2013. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL'
'Grgo Jelavic/PIXSELL'
05.05.2013.
u 19:30

Zarađivati je počeo već sa 14 godina noseći kovčege u hotelima, kao recepcioner i istovarivač ugljena. Radije bi igrao vaterpolo

Teo Andrić, kandidat HDZ-a i koalicijskih partnera za dubrovačkog gradonačelnika, prema istraživanjima, za ulazak u drugi krug bori se s laburistom Matkom Bupićem.

Široj ste javnosti nepoznati. Tko ste vi?

Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčević, HSLS-a i Hrvatske demokršćanske stranke. Inače sam diplomirani inženjer strojarstva i veteran dragovoljac Domovinskog rata. Sa 14 godina počeo sam raditi i zarađivati. Osam sam godina bio šef uprave Vodovoda, tri mandata bio sam vijećnik u Županijskoj skupštini, četiri mandata u Vijeću, bio sam član Poglavarstva. Živim za ovaj grad i poznajem njegove probleme.

Što ste radili sa 14 godina?

Radio sam u turizmu, kao nosač kufera u hotelu i recepcionar, a nisam se libio ni fizičkih poslova poput istovara ugljena...

A što ste radili u Poglavarstvu?

Bio sam zadužen za branitelje i komunalne djelatnosti.

Kako ste postali kandidat? Priča se da to dugujete Dubravki Šuici.

Kandidata bira Gradski odbor HDZ-a, koji ima 30 članova, a izabrali su me jednoglasno.

Zašto ste se poželjeli kandidirat?

Ima razdoblja u životu kad ništa oko vas ne funkcioniraju te shvatite da je vrijeme da preuzmete odgovornost i pokušate to promijeniti. Naravno da bi bilo bolje da se Grad savršeno vodi i da igram vaterpolo umjesto da se kandidiram. No kaos i stihiju koju je proizveo gospodin Vlahušić treba zaustaviti.

Kako onda komentirate to da, unatoč presudi, gradonačelnik Andro Vlahušić ima najveću podršku?

Ne bih komentirao presude. Da ja imam presudu, ne bih se niti kandidirao. A tko radi ankete, taj u njima vodi i plasira ih u javnost. Mi dosad nismo radili anketu, a mislim da su najbolja anketa bili izbori za Parlament EU.

Dubrovnik je poznat kao najskuplji grad. Hoćete li to mijenjati, kako ćete ga brendirati?

Moj se program temelji na čovjeku. Iako Dubrovnik slovi za bogat grad, a on to u jednom dijelu i jest, ima ljudi koji ne žive dobro. Tu ponajprije mislim na umirovljenike. U vrijeme mandata gradonačelnice Šuice umirovljenici su dobivali mjesečnu pomoć od 200 kuna. To ćemo ponovno uvesti, ali će sada taj iznos biti 500 kuna. Obiteljima s četvero i više djece uvest ćemo mjesečnu potporu od 3000 kuna, čime ćemo poslati poruku i Vladi da hitno mora početi provoditi pronatalitetnu politiku.

Pa koliki je to trošak u proračunu?

Četiri milijuna kuna. To je pet kilometara asfalta. A nama je bitnije 50-ero djece od komada asfalta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije